TüRKIYE'DE SADECE MERSIN'DE YETIşEN MEYVE! PORTAKALDAN 20 KAT FAZLA C VITAMINI IçERIYOR

Gribal enfeksiyonlara iyi gelen ve kabuğuyla tüketilebilen liçi meyvesi çok sağlıklı. Ülkemizde ise sadece Mersin'de yetiştirilen liçi meyvesi antioksidan bakımından çok zengin. Peki liçi meyvesinin içeriğinde neler var?

C vitamini bakımından en zengin meyvelerden biri liçi. Peki liçinin besin değeri neden bu kadar zengin? Liçi meyvesi nerede yetişir? İşte detaylar...

Ülkemiz koşullarında tropik meyvelerden muz dışında uygun bölge koşullarında yetiştirilebilen ve bilimsel olarak da çalışılan meyve türlerinden biri papayadır.

Bunun dışında mango, pasiflora, longan, guava, litchi, pitaya, liçi gibi meyve türlerinin de yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Liçi meyvesi Türkiye'de sadece Mersin'de yetiştiriliyor. Liçi meyvesinin fiyatı çok farklı olabiliyor.

C vitamini bakımından zengin olan Kumkuatta, kabuğu ile beraber yenildiğinde gribal enfeksiyonları önlemede önemli rol oynamaktadır. A ,B1 ,B2 ,B3 ve kalsiyum da ihtiva eden kumkuat, Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

CİLDE C VİTAMİNİ AŞILIYOR

Liçi meyvesi muhteşem bir C vitamini deposudur. C vitamini cildin olmaza olmazıdır. Liçi meyvesi yiyen cilt hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur. Cildi sıkılaştırır.

Yaşlanma izlerini tarihe gömer. Cildin erken yaşlarda kırışmasını engeller, ince çizgilerin görünümünü azaltır. Liçi meyvesi cildin doğal parlaklığının korunmasına yardımcı olur.

Selenyum, bakır, fosfor, magnezyum ve kolin bulundurmasının yanı sıra, zeytinyağında da bulunan oleik asit ile metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip ve kalp hastaları için faydalı bir süper meyve olarak karşımıza çıkıyor.

Liçi, birçok vitamin ve minerali bir arada bulunduruyor. Öncelikle çok iyi bir C Vitamini kaynağı olan liçi, A ve B6 Vitamini ile doğal antidepresan görevi görüyor.

KİLO VERMEK İSTEYENLER LİÇİ TÜKETEBİLİR

Liçi aynı zamanda protein ve fiber kaynağı olarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle diyet yapanların liçi yemesi tavsiye ediliyor. İçerdiği polifenol ile bir antioksidan görevi görüyor. 100 gram liçi yaklaşık 60 kalori ediyor.

Kolesterolü düşürüyor, cildi gençleştiriyor, vücudun elektrolit seviyesini dengeliyor. Metabolizmayı hızlandırıyor, kan basıncını düşürüyor ve lifli yapısı sayesinde kilo vermeye yardımcı oluyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Bağışıklığı güçlendiriyor. Mükemmel bir C Vitamini kaynağı olan Liçinin 100 gramında yaklaşık 70 gram C Vitamini bulunuyor.Liçi aynı zamanda protein ve fiber kaynağı olarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

Özellikle diyet yapanların liçi yemesi tavsiye ediliyor. İçerdiği polifenol ile bir antioksidan görevi görüyor.

100 gram liçi yaklaşık 60 kalori ediyor. Bağışıklığı güçlendiriyor. Mükemmel bir C Vitamini kaynağı olan Liçinin 100 gramında yaklaşık 70 gram C Vitamini bulunuyor.

Liçi Kral meyvesi olarak biliniyor ve genellikle sıcak iklimlerde yetişiyor. Dışı sert ve kabuklu olan liçinin içi yumuşak ve beyaz, tadı ise oldukça tatlı bir üzümü andırıyor.

2023-05-31T09:45:58Z dg43tfdfdgfd