KRALIYETIN GENçLIK SEBZESI! KABUğUNU DAHI ATMAYıN, LIKOPEN VE LUTEIN IçERIYOR

Domates adeta bir gençlik sebzesi. Domatesin kabuğundan çekirdeğine birçok şifası bulunuyor. Peki domates kabuğu faydaları neler?

Domates cildi gençleştiriyor. Sadece domates değil aynı zamanda kabuğu da birçok güzellik maskesinde kullanılıyor. İşte detaylar...

DOMATES KABUĞU FAYDALARI

Doğal antioksidan: Domates kabukları, likopen gibi güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, yaşlanma belirtilerinin azalmasına ve cildi korumaya yardımcı olur.

Kalp dostu: Kalp sağlığınız için her gün bir miktar domates kabuğu tüketerek, lif ve potasyum alımınızı artırabilirsiniz. Kalp dostu smoothie'lerde veya salatalarda domates kabuğu kullanarak bu sağlıklı alışkanlığı yaşam tarzınıza ekleyebilirsiniz.

Göz sağlığı: Lutein ve zeaksantin içeren domates kabuğu, göz sağlığı için bolca tüketilmeli. Özellikle kahvaltılarda bir smoothie içerisine ilave ederek güne başlayabilirsiniz.

Cilt sağlığı: Domates kabuğunda bulunan C vitamini ile beta ve karoten, cilt bakımında oldukça etkilidir. Ev yapımı maske veya cilt toniği hazırlayarak cildinizdeki değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz.

Yüksek lif içeriği: Domates kabuğunun düşük kalorili ve yüksel lif içeriği sayesinde kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Spor salonu seanslarınıza veya evdeki egzersiz rutininize enerji katmak için bir smoothie hazırlayabilirsiniz.

2024-04-23T08:53:45Z dg43tfdfdgfd