TOKLUK HISSI PEKTIN CENNETI OLAN BESINLER! GüNDE 100 KALORI YAKMAK SIZIN ELINIZDE

Tokluk hissi veren besinler sizi otomatik olarak zayıflatır. Uzun süre bir şey yemeseniz dahi bir yeşil elma sizi tutabilir. Ara öğünlerde tüketebileceğiniz kuruyemişler ve yağlı tohumlar enerji verir. Peki hangi besinler açlık hissinizi bastırır? İşte yanıtı...

Domates, kakao, kuruyemiş, yeşil elma sağlıklı yaşamın şifreleridir. Bu besinler bağışıklığı güçlendirirken güzelleştirir. İşte sağlıklı besinler...

Yeşil yapraklı sebzeler ve farklı çeşit meyveler hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Metabolizmayı hızlandırırken cildi güzelleştiriyor.

YEŞİL ELMA

Yeşil elmanın içerisinde yüksek miktarda C vitamini bulunur. Pektin içeriğiyle tok tutar, sindirim sistemini destekler.

Yeşil elmanın posası yaşlanma karşıtıdır. Yeşil elma içindeki C vitamini sayesinde kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşmasını engeller. Yeşil elma tüketerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

YAĞLI TOHUMLAR

Yağlı tohumlar içerisinde bol miktarda E vitamini barındırır. Ceviz, fındık ve badem gibi besinler yağ bakımından çok zengindir.

İçerisinde E vitamini ile yaşlanma belirtilerini azaltır. Cildi adeta gençleştirir. Cildin sıkılığını artırır. Her gün düzenli olarak bu besinleri tüketmek cilt için bir güç kalkanı oluşturur.

DOMATES

Domates vücut için çok yararlıdır. Domates yüksek kolesterol ve kanseri önlemeye yardımcı likopen içerir.

Domatesin içindeki likopen ayrıca cilt sağlığını da korur. Cildin erken yaşlanmasını engeller. Likopen, doğal bir güneş koruyucu görevi üstlenerek UV ışınlarının güneş lekesi, kuruluk ve kırışıklığa sebep olan etkilerine karşı koruma sağlar.

KAKAO

Yapılan son araştırmalarda kakaonun kalp hastalıkları, demans ve tip 2 diyabete yakalanma riskini azalttığı belirlendi. Kakaonun damarları koruyucu etkisi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca kakao cildi gençleştirici ve yenileyici özelliğe de sahip.

AVOKADO

Avokadonun yağ içeriği çok yüksektir. Vücut sağlığını korur. Avokado antioksidan etkili E vitamininden de zengindir. Cildi onarır. Cildin yaşlanmasını ve kırışmasını engeller.

Özellikle kuru ciltler için harikadır. Çünkü ciddi bir nem kaynağıdır. Avokado tüketerek her zaman genç kalabilirsiniz.

2023-05-30T13:15:44Z dg43tfdfdgfd