ÖKSüRüğüN şIFASı BAHARATıN 10 FARKLı MAHARETI! SUYA KATıP TüKETIN, ZAYıFLATıYOR

Karabiber öksürüğe iyi geliyor. Karabiber çayı kilo kaybını destekliyor. Sizler için karabiberin 10 farklı faydasını derledik...

Karabiber tam olarak virüsleri yok ediyor. Karabiber aynı zamanda kabızlığa iyi geliyor. Antioksidan seviyesini artırıyor. İşte detaylar...

SOĞUK ALGINLIĞINI BİTİRİR

Antik Çin tıbbında eski çağlardan beri bu amaçla karabiberli sıcak su kullanılmaktadır. Karabiberin kan dolaşımını ve mukus akışını uyardığı bilinmektedir. Karabiber, su ve 2 yemek kaşığı balı karıştırıp bardağın kapağını kapatın ve 15 dakika kadar bekletin. Sinüs tıkanıklığından kurtulmak için bu içeceği günde üç kez içebilirsiniz.

DETOKS ETKİSİ BULUNUR

Bağırsak sağlığı genel sağlık açısından önemlidir. Sağlıklı bir bağırsak, temiz ve detokslu bir mide anlamına gelir. Bu su vücuttaki tüm toksinleri ve kimyasalları temizler, sindirimi iyileştirir ve mide sorunlarını uzak tutmaya yardımcı olur.

KİLO KAYBINI DESTEKLER

Bu çözümün sağlık açısından en önemli faydalarından biri kilo kaybıdır. Pek çok insan sabah ritüelinin bir parçası olarak su içerken, bir tutam karabiber tozu eklemek yalnızca faydaları artıracaktır. Bu ikisi birlikte daha iyi sindirim için metabolizmayı hızlandırır ve daha fazla kalori yakar. Böylece sadece bir ay içinde istediğiniz vücut ağırlığına sahip olabilirsiniz.

DEHİDRASYONU ÖNLER

Sıcak su ve karabiber kombinasyonu bağırsak sağlığına son derece faydalıdır. Diğer faydaları gibi cilt hücrelerini besleyerek dehidrasyonu tedavi eder. Bu da gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca cildin nemli kalmasını sağlar.

KABIZLIĞI ÖNLER

Kronik kabızlık sorunu yaşayan kişiler mutlaka bu suyu her gün içmelidir. Bağırsak hareketlerinizi iyileştirecek ve bu da sonunda sağlıklı bir mideye yol açacaktır. Sorununuzun her geçen gün azaldığını göreceksiniz. Toksinlerin vücuttan atılmasıyla mideniz hafifler.

KARABİBERİN FAYDALARI

ANTİOKSİDANLAR BAKIMINDAN ZENGİNDİR

Serbest radikaller hücrelerinize zarar verebilecek kararsız moleküllerdir. Ancak aşırı serbest radikal hasarı büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin iltihaplanma, erken yaşlanma, kalp hastalığı ve bazı kanserlerle bağlantılıdır.

Karabiber, test tüpü çalışmalarında güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğu tespit edilen piperin adı verilen bir bitki bileşiği açısından zengindir. Çalışmalar, antioksidanlar açısından zengin bir beslenmenin serbest radikallerin zararlı etkilerini önlemeye veya geciktirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

İLTİHAPLANMAYI GİDERİR

Kronik inflamasyon, artrit, kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi birçok durumun altında yatan bir faktör olabilir.

Birçok laboratuvar çalışması, karabiberdeki ana aktif bileşik olan piperinin iltihapla etkili bir şekilde savaşabileceğini öne sürüyor. Örneğin, artritli farelerde yapılan çalışmalarda piperin tedavisi, daha az eklem şişliği ve daha az kanda inflamasyon belirteçleri ile sonuçlanmıştır.

Fare çalışmalarında piperin, astım ve mevsimsel alerjilerin neden olduğu solunum yollarındaki iltihabı baskıladı. Ancak karabiber ve piperinin antiinflamatuar etkileri henüz insanlarda kapsamlı bir şekilde araştırılmamıştır.

BEYİN SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Piperinin hayvan çalışmalarında beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği gösterilmiştir. Özellikle Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi dejeneratif beyin rahatsızlıklarıyla ilgili semptomlar için potansiyel faydalar göstermiştir.

Örneğin, Alzheimer hastalığı olan farelerde yapılan bir araştırma, piperinin hafızayı iyileştirdiğini buldu; çünkü piperinin dağılımı, farelerin bir labirentte bileşik verilmeyen farelere göre defalarca daha verimli bir şekilde koşmasını sağladı.

Başka bir kemirgen araştırmasında, piperin ekstraktının, Alzheimer hastalığıyla bağlantılı olan, beyindeki zarar verici protein parçalarından oluşan yoğun kümeler olan amiloid plaklarının oluşumunu azalttığı görüldü.

Ancak bu etkilerin hayvan çalışmaları dışında da görülüp görülmediğini doğrulamak için insanlarda yapılacak çalışmalara ihtiyaç vardır.

KAN ŞEKERİNİ İYİLEŞTİRİR

Çalışmalar piperinin kan şekeri metabolizmasını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Bir çalışmada, karabiber özüyle beslenen farelerin, kontrol grubundaki farelere kıyasla glikoz tükettikten sonra kan şekeri seviyelerinde daha küçük bir artış görüldü.

2024-04-26T10:19:16Z dg43tfdfdgfd