Yaşam

Trending:


Kolanın adı çıkmış ama... Meyve suyu zararlı mı?

Kola zararlı asidik bir içecek. Birçok kişi koladan bu nedenle uzak duruyor. Peki meyve suları faydalı mı?


Suya katınca yağ eritiyor! Şifası dillere destan, 7 farklı faydası

Sirkeli sular kalori yakımında tüketiliyor. Sirke tam bir şifa deposu. Sirkeyi temizlik sırasında da kullanabilirsiniz. Peki sirkenin birbirinden farklı faydaları neler?


Şanlıurfa’da fıstıklı keme kebabı

Şanlıurfa’da bir kebap ustası, yılda sadece 2 ay tüketilebilen keme kebabına fıstık ekleyerek bir ilke imza attı. Fıstıklı keme kebabını ilk kez yapmaya başlayan usta, herkesi bu lezzeti tatmaya davet etti.


Düğün sezonunda dikkat çeken gelişme: Fiyatlar artıyor!

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte hazır yemek sektöründe fiyatlar yükselişe geçti. Özellikle et yemeği isteyen düğün sahiplerinin kişi başı ödeyeceği ücret 800 liraya kadar çıkabiliyor.


En fit 2 kahvaltılık! Güne formda ve fit başlamak için...

Sağlıklı kahvaltılık çeşitleri araştırılıyor. Avokadolu tost ve sebzeli omlet enerji veriyor. İşte detaylar...


Herkeste var, 5 trilyon mikrop ürüyor! Tuvaletten bile pis, haftada 1 değiştirmek şart

Evin en çok kullanılan ürünleri arasında mutfak süngerleri yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırma bu süngerlerle ilgili bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı. Bulaşık süngerleriniz tuvaletinizden bile pis olabilir! Peki nasıl?


Zeytinyağına rakip ot bağırsakları şarj ediyor! Kabızlığa birebir

Doğal bir bitki olan meyhaneci otu kabızlığa şifa oluyor. Nemli ve yağışlı ortamda yetişen bu otu deneyin. İşte detaylar...


Yiyecek ve içecek alanında en iyi 10 havayolu sıralandı: THY listede kaçıncı sırada?

2024 Global Tastemakers verilerine göre yiyecek ve içecek alanında en iyi havayolları belirlendi. Türk Havayolları listede kaçıncı sırada? İşte, yiyecek ve içecek alanında en iyi 10 havayolu:


Söke’de yöresel lezzetler yarışacak

Söke, zengin gastronomi mirası yeni bir heyecan yaşayacak. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi Söke Belediyesi ile diğer ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçiyor.


Süper antioksidan besini ıspanaktan 10 kat fazla güçlü! Bu baharat toksin temizliyor

Sumak baharatı çok seviliyor. Antioksidan bakımından çok zengin. Sumak baharat olarak kullanılır. Peki sumak faydaları neler?


Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor

Kebabın başkenti Adana'da kırmızı etin yanı sıra balık tüketimi de her geçen gün artıyor.


Her katmanında ayrı bir tat

Baharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.


Sivas’ta taziye evlerine yemek ikramı başladı

Sivas’ta taziye evlerine yemek ikramı başladı SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta, 'Acılı Gününüzde İlk Taziye Yemeği Bizden' projesi kapsamında, taziye evlerine yemek ikramı başladı. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'un talimatıyla, 'Acılı Gününüzde İlk Taziye Yemeği Bizden' projesi başladı. Kavurma, pilav, tatlı, salata ve ayrandan oluşan paketler, Sivas Beled...


’Artçı inmelerden korunmak için tuz ve doymuş yağlardan uzak durulmalı’

Artçı inmelerden korunmanın yollarına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, “Artçı inmelerden korunmanın anahtarının, birincil inme risk faktörlerini yönetmek ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmektir. Dengeli bir diyet benimseyin. Bol miktarda meyve, sebze, tam tahıllar ve sağlıklı yağlar tüketin. Tuz ve doymuş yağ alımınızı sınırlayın” dedi.


C vitamini savaşçısı limon! Gargara, içecek ve masajla...

Limon çok kullanışlı bir meyve. Limon soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Limonun suyu sos olarak kullanılabilir. Peki gribe iyi gelen limonlu karışım nasıl yapılır?


Fazlası gibi azı da zarar veriyor! Tuz tüketmeyi durdurunca bunlar oluyor

Sağlıklı beslenmeye karar verdiğimizde tuz genellikle diyetimizden tamamen çıkarmak istediğimiz ilk şeylerden biridir. Çok fazla tuz yemenin sağlığınıza zararlı olduğu doğru olsa da günlük olarak yeterli miktarda sodyum almamak da genel sağlığınızı etkileyebilir.


Ekmek buzdolabında saklanır mı?

Ekmeğin saklama koşulları merak ediliyor. Birçok kişi ekmeği buzdolabında, dışarda veya buzlukta saklıyor. Peki ekmek en sağlıklı şekilde nerde saklanır?


İhtiyacınız olan tek şey daha yavaş çiğnemek! Farkı görünce şaşkına döneceksiniz

Yemek yerken besinleri yeteri kadar çiğnemek vücudunuzda gözle görülür bir fark yaratabilir. Tükürükle karıştırılmış yiyecekleri çiğneme işlemi, ihtiyacımız olan tüm besin maddelerinin daha kolay emilmesine yardımcı olur. Bu nedenle, yemeğinizi yavaş ve iyice çiğnemek en iyisidir.


Patiswiss ürünündeki ‘küflü tartışma

Patiswiss ürünündeki ‘küflü tartışma Linkedinde bir kullanıcı. süpermarketten aldığı Patiswiss marka çikolataların küflü olduğunu gösteren fotoğrafları, "Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir pro...


Ayça Kaya Soframıza şifa getiriyor

Yemeklerimize kattığı farklı lezzetlerin yanı sıra sarımsağın saymakla bitmeyen birçok sağlık faydası var. Örneğin probiyotik bir besin olduğu için bu özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde ve sindirim sisteminin iyileştirilmesinde rol oynar. Şimdilerde taze sarımsağın da mevsimi. Salatalarımıza doğrayarak bolca C vitamini ve lif alabiliriz.


Kabardıkça kabaran Kıbrıs tatlısı tarifi! Şerbeti lezzetli keki ağızda dağılıyor

Pratik ve lezzetli tatlılardan biri de Kıbrıs tatlısı. Çay eşliğinde tadına doyum olmayan Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...


Makarnayı daha sağlıklı hâle getirmenin 5 yolu

Diyetisyenlere göre makarnayı daha sağlıklı hâle getirmek mümkün. İşte 5 püf noktası...


Oltu’da gastronomi zirvesi

Erzurum’un Oltu, Olur, Narman ve Şenkaya ilçelerinin katılımıyla "İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı" gerçekleştirildi.


Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi: Sektörün en zor zamanları

Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi: Sektörün en zor zamanları İklim değişikliği, yükselen fiyatlar, yüksek faiz oranları ve güçlü enflasyondan oluşan koşulların yarattığı güçlü fırtına son aylarda zeytinyağı değer zinciri boyunca etkisini gösterdi. İspanyada iki yıl üst üste yaşanan kavurucu sıcaklar zeytin hasadını sınırladı. Bu durum hem tüke...


Sarımsak ve süt mucizesi: Bu beklenmedik birliktelik gerçekten sağlıkta bir devrim mi?

Sarımsağın yoğun kokusu birçok kişiyi rahatsız etse de, sağlık açısından oldukça değerli bir besindir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini paylaştı. Bu değerli besin, sadece yemeklere harika bir lezzet katarak sofralarımızın vazgeçilmezi olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir sağlık deposu.


Çayın yanına kıyır kıyır olan dereotlu poğaça tarifi! Unu azar azar ekleyin

Dereotlu poğaça sıcacık ve lezzetli oluyor. Ağızda dağılan dereotlu poğaça çayla beraber tüketilebilir. Püf noktası ise unun azar azar eklenmesi. İşte detaylar...


Zeytine gelen zamlar satışları düşürdü

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinin satışı, artan fiyatları sebebi ile azaldı


Bu yemek 671’inci defa pişecek

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi'nde 670 yıldır pişen yemek bu yıl 671’inci defa pişecek.


gaddar16

gaddar16


Patiswiss sahibi kim? Patiswiss çikolata olayı nedir?

Patiswiss kimin, Patiswiss CEO'su kim ve Patiswiss sahibi kim soruları gündeme geliyor. Sosyal medyada paylaşılan küflü çikolata fotoğraflarıyla gündeme oturan Patiswiss markasının sahibi ve Patiswiss çikolata olayı nedir soruları merak ediliyor. Peki, Patiswiss sahibi kim?


glass

glass


Fast food arttı, ağız ülseri yayıldı! Bu tohumu çiğneyen şanslı, anında yok oluyor

Beslenme farklılıları, ağız ülseri şikayetlerini geçtiğimiz yıllara göre artırdı. Özellikle fast food yiyeceklerin neden olduğu bakteriler ağız içinde diş etlerine adeta saldırıyor. Ancak ağız ülserini geçirmek için bu bitkinin tohumu öneriliyor.


Türk mutfağının 4 yeni misafiri

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu, Türkiye’de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 4 bitkiye onay verdi. Kral meyvesi liçi, karabuğday filizi, kutsal fesleğen ve Japon biberi artık mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor.


Çayın yanına pamuk gibi yumuşak sade kek tarifi! Püf noktası, üzeri pembeleşene dek pişmesi

Sade keki çay eşliğinde lezzetle tüketebilirsiniz. Bu kek dağ gibi kabarıyor. Kakao ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Peki sade kek nasıl yapılır?


Kahvaltıda kesinlikle bunları yemeyin! Kansere sebep oluyor

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biridir. Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için mutlaka güne kahvaltı yaparak başlamanız gerekir. Ancak kahvaltı listenizi tamamen sağlıklı besinlerden oluşturmanız gerekir. Güne daha dinç, dinamik ve güçlü bir şekilde devam edebilmek için kahvaltıda tükettiğiniz her besin çok büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir ömür sürmek için kahvaltıda tükettiğiniz besinleri özenle seçmeniz gerekiyor. Bazı besinler çok...


Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı. Çay alım sezonunun açılması ile birlikte çay üreticileri de çay bahçelerine girerek çaylarını toplamaya başladı.


Gece uyumadan önce tükettiğinizde harikalar yaratan zeytinyağlı yoğurt! Vücudu şifa ile saran mucize karışım

Sağlıklı atıştırmalık tercihlerinde yoğurt ve zeytinyağı oldukça önemli bir rol oynar. Yoğurt, sindirim sistemi için gerekli olan faydalı bakterileri içerirken, zeytinyağı da kalp sağlığını destekleyen sağlıklı yağlarla doludur. Peki, bu iki besin bir araya geldiğinde sağlığınızı nasıl etkiliyor?


Bu meyve böbrek taşlarını söktürüyor! Hafıza ve beyin işleyişi bu besinden soruluyor

Kızılcık meyvesi, hem ekşi hem de acı türlere sahip olan kırmızı besindir. Genellikle kurutulmuş veya meyve suyu şeklinde tüketilir ancak, nadiren de olsa çiğ olarak yenilir ve reçellerde kullanılır. Sonbahar mevsiminde hasat edilir ve yaban mersiniyle aynı aileden gelmektedir. İşte detaylar...


Vedat MİLOR Hayal ettiğim gibi bir yöresel Ege mutfağı

Kaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...


Yeni mahsul patates tezgaha indi: Tarlada kilosu 16 lira

Patates deyince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Bolu’da, Akdeniz bölgesinde topraktan çıkarılan patates tezgaha geldi. Geçen yılın mahsulü Bolu patatesi 16 liradan satışa sunulurken, Akdeniz bölgesinden gelen patates 20 liradan alıcıyla buluştu. Mega kent İstanbul'da pazarlarda patates yaklaşık 33 liradan alıcı buluyor.


Daha az yemek yiyen daha mı uzun yaşıyor? 'Uzamış açlıklarda hücre kendini yeniler'

Yaşlanma üzerine çalışan uzmanlar, kalori kısıtlaması ve aralıklı orucun hayvanlarda yaşam süresini artırdığını söylüyor. Yıllardır aynı durumun insanlar üzerindeki etkileri tartışılıyor. Peki, gerçekten normalden daha az kalori alanların hücreleri daha az mı yaşlanıyor? Az yemek ya da belirli bir saat aralığında yemek insan vücudunu nasıl etkiliyor? Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ ile konuştuk.


Hamilelikte nasıl sağlıklı beslenilir, hangi gıdalar günlük temel ihtiyaçları karşılar?

Gebelikte alınması gereken ideal kilo kaç?


Dağ gibi kabarık pamuk gibi yumuşak revani tarifi! Şerbeti soğuk dökün, baş döndüren lezzet

Revani tarifleri araştırılıyor. Kabardıkça kabaran revani üzerine şerbet mutlaka soğuk dökülmeli. Peki lezzet şöleni revani nasıl yapılır?


Fast food patateslerin püf noktası! Kızartma yağına 3 damla ekle, çıtır oluyor

Fast food tarzı patates kızartması çıtır çıtır oluyor. Bu patatesi evde yapabilirsiniz. Peki çıtır patates kızartması nasıl yapılır?


Kapadokya'da Bahar Sofraları: Kapadokya'nın lezzetleri görücüye çıktı

Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan 'Kapadokya Gastronomi Festivali', bu yıl 'Kapadokya'da Bahar Sofraları' adı altında Kapadokya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı. Festivalde, Kapadokya'nın gastronomi mirası ve baharın gelişini simgeleyen lezzetler sunuldu. Katılımcılar, Kapadokya'nın doğal güzellikleriyle birleşen yerel lezzetleri deneyimleme fırsatı buldu.


Adana’da üretiliyor dünyaya satılıyor! Kilosu 250 TL’den kapış kapış gidiyor

Adana'ya özgü birçok farklı besin kaynağı bulunurken bu lezzet Adana kebaptan sonraki favori lezzet oluyor. Yalnızca bunu yemek için kilometrelerce yol kat eden turistler kilosu 250 TL'den kapış kapış götürüyor. Bunu tüketen kabızlığı da hayatından çıkarıyor. İşte Adana'nın mucizevi besini…


Televizyon keyfi için akşam atıştırmalıkları

Film izlerken hep aynı kuruyemiş ve meyveleri yemekten sıkıldıysanız önerilerimi mutlaka deneyin. Patlamış mısırı farklı aromalarla renklendirebilir, makarna ve nohuttan leziz cipsler hazırlayabilirsiniz.


Kırkağaç’ın “Çakal Pideli Paça” yemeği tescil belgesini aldı

Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki zengin mutfak kültürünün öne çıkan örneklerinden olan Çakal Pideli Paça yemeği tescil belgesini aldı. Kırkağaç Kavunu ve Topalak yemeğinin ardından Çakal Pideli Paça yemeği, Kırkağaç’ın 3. Coğrafi Tescil alan ürünü oldu.


Baklava yapımını kolaylaştıran makineler talep görüyor

Baklava üretiminin kalbi olan Gaziantep’te, baklavacı makinesi tamir ve satışı yapan usta Mehmet Cihan, baklava yapımını kolaylaştıran makinelerine olan ilginin son zamanlarda arttığını belirtti.


İlkbaharda hangi meyve, ne kadar tüketilmeli?

Uygun dozda meyve tüketiminin bireye katkılarına değinen Diyetisyen Serkan Aksoy, “Güçlü antioksidan kaynağı olan meyveleri gün içerisinde almak hücrelerin yenilenmesine, yaşlanmanın yavaşlanmasına ve ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek hipertansiyon, diyabet ve kalp- damar hastalıklarına yakalanmanın önüne geçilmesine katkı sağlayabilir” dedi. Uzman ayrıca bahar ayında hangi meyvelerin, ne kadar tüketilmesi gerektiğini açıkladı.